top of page

Tips
Via deze blogberichten surf je mee op het ritme van de seizoenen. Je leest het hier wanneer er grote stappen in de keuken of op het veld worden gezet.
Je komt te weten wanneer ik een activiteit organiseer.
En ik help je graag op weg met enkele receptideeën. Koken volgens het seizoen kan immers een uitdaging zijn.

Shop liever lokaal bij Kersvers en maak kans om een e-bike te winnen.
Ik shop liever lokaal! Jij toch ook? Ook bij Kersvers maak je kans om een e-bike te winnen. Met de actie 'Liever Lokaal' wil provincie...

Feestfolder: feesten met Kersvers
Genieten van pure smaken doe je met seizoensgebonden producten. Kersvers volgt dan ook winter en zomer het aanbod van het veld. En ja...


Slaatje van rode of van witte kool?
Kersvers volgt het ritme van de seizoenen. Dat betekent dat de zomergroenten stilaan plaats maken voor de wintergroenten. Kolen, rapen en...


Wandel en kook samen met ons boven het vuur op 8 oktober.
Week van het bos... de perfecte gelegenheid voor Madame Apéro en Kersvers om nog eens naar buiten te komen met een kookworkshop. Niet...


Een zomerse picknick, gemaakt door jonge chef-koks, samen met hun (groot-)ouder.
Quality time met je kind of kleinkind? Er zijn tal van dingen die je dan kan doen. Eén ervan is je inschrijven voor een kookworkshop bij...


Verwarmende kost op een lentedag
Het is bijna april en we wachten allemaal vol ongeduld op de lente. Het zonnetje komt al wel af en toe piepen maar ook koude en regen...


Kookatelier op 5 april: lentekriebels
Tijdens de Paasvakantie slaan Madame Apéro en Kersvers de handen weer in elkaar. Samen begeleiden we graag een groepje jonge chefs tussen...


Kookworkshop i.s.m. Madame Apéro
Schoolvakantie ... Dat betekent kinderen laten proeven van lekker koken. Met seizoensgebonden groenten! Op 22 februari genoten Madame...


Kinderkookatelier op 22/2 : feestelijk glitterbuffet
Ben je tussen de 6 en 14 jaar oud? Hou je van kokkerellen en nieuwe smaken ontdekken? Duik dan mee de keuken in en tover lekkere...


Feesten met Kersvers
Kerst en Nieuw gaan over gezellig samen zijn, stil staan bij wat geweest is en denken aan wat komen mag. Geen betere manier om dat te...


Rode kool ... mooi op het veld, lekker op je bord en gezond voor je lichaam.
De herfst en de winter geven ons heel wat kolen. Net zoals de witte kool, behoort de rode kool tot de familie van de sluitkolen. Het is...


Inspiratie voor witte kool op je bord.
De komende maanden biedt het veld ons heel wat kool- en knolsoorten. Super gezonde, lekkere én seizoensgebonden groenten die recht van...


Gezellig tafelen bij een herfstzonnetje
De zon gaat vroeger onder, de avonden worden kouder. Maar toch genieten we deze dagen nog van een heerlijke nazomer. Dat laat zich ook...


Mijn favoriet: spread courgette.
De zomer is officieel in het land, dus ook de courgettes groeien weelderig op het veld van De Kijfelaar. Je kan er alle kanten mee uit,...


Minder calorieën op je bord? Kies voor bloemkoolrijst.
Ook de tijd van de bloemkolen is aangebroken op het veld van De Kijfelaar. We kiezen dan ook voor een gezonde portie bloemkoolrijst of...


Een zomerse bbq met Kersverse groenten, dat smaakt!
Plan je deze zomer een bbq of vier je feest met vrienden of familie? Wil je je gasten een lekkere portie gezonde seizoensgroenten...


Kant en klaar gezond hapje voor de speeltijd
Eén van de missies van Kersvers is om het mijn klanten zo makkelijk mogelijk te maken om snel lekker en vers eten op tafel te toveren....


En dan nu ... pesto!
Bijna weekend dus niet veel energie meer om een lekker gezonde maaltijd op tafel te toveren? Rep je dan vlug naar de Kersvers automaat!...


Als het veld ons koolrabi geeft ... dan eten we koolrabi!
Dankzij de regen van de voorbije dagen groeide de koolrabi bij De Kijfelaar letterlijk en figuurlijk als kool! En zo gezegd, zo gedaan...


Lekkere tips voor het aspergeseizoen
We zitten volop in het aspergeseizoen. Heerlijk! Nog tot 24 juni kunnen we genieten van dit witte goud. Ook ik tover dan graag heerlijke...
bottom of page