top of page
Achtergrond.png

Mijn verhaal

Kijfelaar-22.jpg

Ik ben Ann Kersemans en samen met mijn partner Jeroen en onze 2 kinderen Pelle en Nina run ik thuis een kleine hobbyboerderij. Je vindt me dan ook meestal in het bos of op het veld bij onze Kempense Heideschapen, Kempense hoentjes of border collies Dax en Gib. Daarnaast werk ik enkele dagen per week mee op bioboerderij De Kijfelaar in Noorderwijk, de oorsprong van al het lekkers dat Kersvers voor jou te bieden heeft. Een buitenmens dus! En van buiten werken krijg je honger. Daar ligt een tweede passie van me, lekker en gezond eten! 

240821.jpg

Al van kleins af loop ik mee over het veld van mijn grootouders om aardappelen te rapen, aardbeien te plukken en te snoepen van de radijsjes recht uit de grond. Mijn grootmoeder verkocht aardappelen, aardbeien en eitjes in haar schuur aan de mensen van Lille. Korte keten avant la lettre dus. Ik hielp maar al te graag mee!

Ook nu ben ik steeds in mijn nopjes wanneer ik in mijn eigen moestuin kan woelen in de grond, kan koken met verse groenten en mee kan zorgen voor al onze dieren. Ik waagde dan ook de sprong en begon enkele jaren geleden te werken op bioboerderij De Kijfelaar in Noorderwijk. Een plek waar zorg voor grond, dier en mens centraal staat. Een plek waar ik verse bio groenten nog meer ben gaan waarderen. Maar ook een plek waar ik nog zo veel meer potentieel ontdekte. Wat als ik nu deze groenten zou verwerken om het mensen nog makkelijker te maken om gezond te eten? Om verse groenten recht van het veld nog beter aan de man te brengen?

gezinsfoto.jpg
Kijfelaar-12.jpg

En toen ontstond 'Kersvers', mijn projectje waarmee ik iedereen wil laten kennismaken met de kwaliteit, de smaak en het duurzame aspect van verse bio groenten van de boer uit de buurt. Ik plant en oogst nog steeds mee op De Kijfelaar en verwerk een deel van de opbrengst tot goentenpakketjes, soepen, spreads en hummus. Ook een kromme komkommer, een gigantische kool of een overschot aan tomaten verdient het om op jouw bord te liggen. Lekkerder zal je het niet vinden. Duurzamer ook niet. Ik volg de seizoenen, het aanbod van het veld en beperk het aantal kilometers dat jouw ingrediënten afleggen.

bottom of page