top of page

Slaatje van rode of van witte kool?

Kersvers volgt het ritme van de seizoenen. Dat betekent dat de zomergroenten stilaan plaats maken voor de wintergroenten. Kolen, rapen en bieten zullen dus steeds meer en meer ons menu bepalen. Ik versnipperde dan ook met plezier enkele rode en enkele witte kolen voor jullie fijn. Nu te verkrijgen in de automaat.


Traditioneel gestoofde rode kool met appel en kaneel of witte kool in witte saus. Altijd lekker op deze natte herfstdagen. Maar ik geef je graag nog enkele tips voor een smaakvol slaatje dat als heerlijke afwisseling kan zorgen.


Een slaatje van witte kool

- Pel een rode ui, snijd in fijne ringetjes en leg in een slakom. Giet er een scheut dragonazijn over om kort in te garen.

- Rasp 2 wortels en voeg samen met de witte kool bij het geheel.

- Voeg er 50 gr rozijntjes aan toe.

- Snijd een appel in julienne en meng ze onder de salade.

- Voeg er 2 el mayonaise en het sap van 1 limoen aan toe.

- Breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, wat fijngesneden platte peterselie en een scheutje azijn.


Of een slaatje van rode kool


- Doe de rode kool en een geraspte wortel in een schaal en voeg hier het sap van 0,5 citroen, 1 el mayonaise en 1 el yoghurt bij.

- Rasp een appel en voeg deze toe aan de schaal, strooi er wat peper en zout over en voeg 20 gr rozijnen toe. Roer alles goed door.

- Laat dit minimum een half uur staan zodat de rode kool zachter kan worden.


Laat het smaken!


bottom of page