top of page

Rode kool ... mooi op het veld, lekker op je bord en gezond voor je lichaam.


De herfst en de winter geven ons heel wat kolen. Net zoals de witte kool, behoort de rode kool tot de familie van de sluitkolen. Het is een belangrijke bron van vitaminen en mineralen. Naast vitamine B en K zit er ook vitamine C in, één van de belangrijkste voedingsstoffen voor een sterk immuunsysteem. Mooi op het veld, lekker op je bord én gezond voor je lichaam dus!


Je kan gaan voor rauw, gestoofd, gestoomd, ...

Kersvers versnijdt die mooie grote kool alvast voor jou en geeft je wat inspiratie om er mee aan de slag te gaan.


1. Rode kool met worst:

Stoof een ui in boter, voeg er de rode kool aan toe, enkele geschilde appeltjes (vb. Boskoop), wat suiker, een vleugje kaneel en een bodem water (een scheut azijn erbij zorgt voor een mooie kleur). Laat een half uur verder garen op een zacht vuurtje met gesloten deksel. Af en toe roeren is de boodschap.

Serveer met worst en gekookte aardappelen.


2. Couscous met rode kool en erwtjes:

Stoof een ui, samen met 300 gr erwtjes in olijfolie. Voeg de rode kool, 300 gr couscous en 300ml water toe. Breng aan de kook, haal van het vuur en laat enkele minuten rusten. Kruid bij met peper, zout en eventueel wat kaneel.

Serveer met een lekkere dressing gemaakt van Griekse yoghurt, knoflook en munt. Je kan wat gehakte noten aan de couscous toevoegen voor je hem serveert.


3. Rode kool rauw:

Je kan de Kersverse rode kool ook perfect rauw serveren in een slaatje. Kies voor bijvoorbeeld volgende combinaties:

- rode kool met appel, muntsnippers en limoensap;

- rode kool met sinaasappelpartjes, gehakte pecannoten en een dressing van olijfolie, mosterd, honing en sinaasappelsap;

- rode kool met geraspte wortelen, mayonaise, citroensap en een el yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat rozijnen toe.


SMAKELIJK!

Comments


bottom of page