top of page

Inspiratie voor witte kool op je bord.


De komende maanden biedt het veld ons heel wat kool- en knolsoorten. Super gezonde, lekkere én seizoensgebonden groenten die recht van het veld in mijn automaat terecht komen. Maar wat kan je daar nu mee? Ik begin met enkele mogelijkheden voor de gesneden witte kool:

- De klassieker der klassiekers uiteraard ... Blancheer je kool, voeg bechamelsaus toe en serveer met een gekookte aardappel en worst. Wat dragon in je witte saus kan er een leuke twist aan geven.

- Nog een eenvoudige tip is de kool opbakken met ui in wat boter, gekruid met kerriepoeder. Wie wil kan er perfect wat appel of ananas aan toevoegen. Lekker met een stukje kip.

- Om het een beetje exotischer te maken kan je de kool ook roerbakken met gekookte rijst, wat knoflook, prei, sambal en ketjap. Serveer met gebakken ei en peultjes en je hebt een heerlijke nasi schotel.


Wat denk je? Morgen een portie witte kool uit de automaat halen?

コメント


bottom of page