top of page

Verwarmende kost op een lentedag


Het is bijna april en we wachten allemaal vol ongeduld op de lente. Het zonnetje komt al wel af en toe piepen maar ook koude en regen zijn nog van de partij. Ook op het veld is het dus nog even wachten op het eerste frisse bladgroen.


Dus gaan we aan de slag met een hartverwarmende vegetarische stoemp.


Ik doe dit als volgt:


- Schil en was 500 gr aardappelen. Snij ze in blokjes en kook ze gaar.

- Blancheer de Kersverse savooikool kort (2-3 minuten) tot ze beetgaar zijn.

- Snij een stengel prei in ringen en snipper een ui fijn. Bak deze ui glazig in wat olijfolie, voeg de prei, de Kersverse wortelen en wat rode peper naar eigen smaak toe.

- Giet de gekookte aardappelen af en pureer ze samen met een scheut melk en de mosterd.

- Roer er de kool en het preimengsel door. Breng verder op smaak met nog wat peper.

- Bak ondertussen 2 spiegeleitje. Breng op smaak met wat peper en zout.

- Schep op elk bord wat puree en werk af met een spiegelei.


Laat het smaken!

bottom of page